Contact: 0737430994 Email: suport@unchilipir.ro

Idei afaceri online cu bani putini oportunitati profitabile

Idei afaceri online >> Dupa pandemie bugetele strânse i-au descurajat pe mulți să investească în produse noi. În schimb, consumatorii au apelat la articole second-hand. Am analizat această tendință în creștere și de ce articolele second-hand devin prima alegere a multor oameni.

La jumătatea anului 2020, se vorbește că societatea noastră distanțată social va deveni din nou normal. Pentru mulți, căutarea rămășițelor vieții dinaintea pandemiei a fost un punct central, ceea ce ar putea explica de ce a existat o creștere a consumului de bunuri second-hand și a piețelor în care se găsesc, ceva vechi și ceva nedorit. Dar asta este semantica și idei afaceri cu lucruri SH au început să sa fie un termen tot mai folosit, deși poate la întâmplare și greșit, dar revigorând piața de revânzare ca ceva elegant, special și durabil.

Idei afaceri second hand rezistente la recesiune 

Nu este prima dată când sectorul revânzărilor a cunoscut schimbări drastice. De fapt, istoria indică alte evenimente globale importante, inclusiv recesiunile din 2001 și 2008, care au contribuit la influențarea pieței. Ebay si Catawiki a reușit să evite recesiunea în 2001 datorită modelului său de licitație accesibil și a puterii pe care o acorda vânzătorilor. Succesul companiei a făcut ca CEO-ul său de atunci, Meg Whitman, să descrie eBay ca fiind „într-o oarecare măsură rezistent la recesiune”. Cu toate acestea, creșterea trecerii Amazon și eBay la un model cu preț fix, departe de licitațiile clasice, a amenințat blindajul său rezistent la recesiune în 2008.

 
%targ vechituri%

Totuși, piața second-hand – și modelul de licitație online – a reușit în vremuri financiare tensionate, probabil pentru că este cu adevărat democratizat. Oricine poate deveni vânzător, oferind articole care sunt fie rare, fie valoroase în ochii colecționarilor și vânătorilor de chilipiruri deopotrivă. De asemenea, oferă persoanelor fizice posibilitatea de a câștiga bani rapid într-un moment în care multe venituri sunt limitate iar o afacere second hand a devenit in trend foarte cautat. Accentul acordat de unCHILIPIR pe bunuri second-hand și articole pre-iubite a însemnat că a început deja să vadă aceste tendințe desfășurate în lumina covid-19, după ce a primit zeci de mii de noi vânzători în prima jumătate a anului și a asistat la o creștere rapidă.

O lume economică, digitală post-pandemie!

Ajută faptul că piața de revânzare, în special în domeniul luxului (definit ca modă, cărți,joci video,design), este în creștere de ani de zile. Am analizat deja o renaștere a cererii de îmbrăcăminte pentru bărbați de epocă, semnalând tendința mai largă a consumatorilor pentru piese second hand, iar un raport publicat de Boston Consulting Group în 2019 a constatat că piața de lux personal a fost evaluată la 330 de miliarde de euro. Aproximativ 7% (22 de miliarde de euro) aparțineau pieței de lux secondhand, acea pondere fiind așteptată să crească la 9% până în 2021 – o rată mult mai rapidă decât piața mai largă de lux. Desigur, covid-19 schimbă totul, dar există dovezi care sugerează că piața la mâna a doua poate fi capabilă să facă față celui mai rău impact al pandemiei. De ce? Pentru că majoritatea consumatorilor care cumpără bunuri second-hand o fac online. De fapt, același raport sugerează că 80% dintre cumpărători fac cumpărături online, mulți mușcându-se online doar în urma închiderii comerțului cu amănuntul în masă.

Banii sunt și ei un factor major al acestei tendințe. Cu covid-19 care amenință afacerile la nivel global și pune presiune asupra veniturilor disponibile ale multor oameni, valoarea și accesibilitatea pe care o reprezintă articolele second-hand sunt, de asemenea, un factor. De ce să cumpărați ceva nou și adesea mai scump, când puteți cumpăra ceva asemănător cu mai puțin? Există un plus de unicitate care îi determină pe consumatorii moderni care caută articole unice, de la îmbrăcăminte și accesorii până la mobilier și piese decorative. Cumpărătorilor li se oferă acum șansa de a deține ceva pe care altfel credeau că nu și-ar putea permite niciodată.

Crearea unui viitor sustenabil

În condițiile în care consumatorii moderni devin din ce în ce mai conștienți cu privire la locul în care sunt fabricate produsele lor și la tipul de materiale utilizate, articolele second-hand reprezintă durabilitate și uzură. Acestea sunt piese care au durat și vor continua. Cumpărarea la mâna a doua este în opoziție directă cu fenomene precum fast fashion din industria de îmbrăcăminte, care în schimb începe să susțină idei precum moda circulară. Este greu de spus cum se va rezolva ceva, deoarece covid-19 continuă să perturbe normele și standardele industriei. Dar articolele second-hand sunt construite pe principiile utilizării și rezistenței, iar într-o perioadă în care trecutul pare mai atrăgător decât oricând, aceste bunuri de altădată ar putea modela viitorul comerțului electronic si a deschide idei afaceri online si oportunitati profitabile .

Idei afaceri inteligente folosind articole la mâna a doua

Cauți să începi o afacere, dar nu ai un buget mare pentru a investi în produse noi? Luați în considerare lumea profitabilă a articolelor second-hand! Există o mulțime de oportunități de a crea o afacere de succes, fiind totodată ecologică și durabilă. Iată 5 idei afaceri inteligente care folosesc articole second-hand:

1. Boutique de îmbrăcăminte vintage: 

Odată cu creșterea modei durabile, îmbrăcămintea vintage a devenit din ce în ce mai populară. Începeți un butic care vinde piese vintage curate sau îmbrăcăminte reciclată. Puteți obține articole din magazine second-hand, vânzări imobiliare și piețe online pentru a crea o colecție unică și căutată.

2. Serviciul de restaurare a mobilierului: 

Cu un pic de abilități de bricolaj și creativitate, puteți transforma mobilierul vechi și uzat în piese elegante pentru care oamenii vor fi dispuși să plătească un dolar maxim. Oferiți servicii de restaurare a mobilierului clienților care doresc să-și revigoreze piesele vechi sau să creeze piese personalizate folosind materiale second-hand.

3. Magazin de consignație online: 

O platformă online în care oamenii își pot vinde îmbrăcămintea, accesoriile și bunurile de casă uzate ușor. Luați un mic comision la fiecare vânzare și oferiți o modalitate convenabilă pentru ca oamenii să-și dezordine lucrurile, câștigând și niște bani în plus.

4. Magazin de decorațiuni de epocă: 

Decorați și amenajați casele cu articole second-hand, înființând un magazin de decorațiuni de epocă. Oferiți o selecție de piese unice și elegante, cum ar fi mobilier de epocă, accesorii retro și lucrări de artă vintage. Creați colecții tematice sau oferiți servicii de styling personalizate pentru clienții care doresc să își reînnoiască spațiile de locuit.

5. Linie de bijuterii :

 Fii creativ și mai priceput făcând bijuterii din materiale second-hand. Creați o linie de bijuterii reciclate folosind articole precum farmece vintage, margele reutilizate și metale recuperate. Comercializați-vă piesele ecologice și durabile consumatorilor care caută alegeri etice de modă.

În concluzie, există o mulțime de oportunități sa incepi afaceri online succes folosind articole second-hand. Fie că ești pasionat de modă, de decor pentru casă sau de artizanat, există o nișă pentru tine în lumea antreprenoriatului la mâna a doua. Îmbrățișați sustenabilitatea și creativitatea în timp ce obțineți profit cu aceste idei de afaceri inteligente. Ce mai astepti? Începe-ți o afacere second hand  astăzi!

Dacă aveți articole second-hand de vândut, avem categorii pentru artă, carti muzica si film, imbracaminte si accesorii și jucării pentru a numi câteva. Înregistrați-vă ca vânzător cu unCHILIPIR și începeți.

S-ar putea sa-ti placa :

Cum adaugi anunt pe platforma de licitatii online unCHILIPIR

Cum functioneaza vanzarea si cumpararea pe unCHILIPIR

Deschide magazin online Gratuit pe unCHILIPIR

Categorii Produse