Contact: 0737430994 Email: suport@unchilipir.ro

Termene Si Conditii Generale de Vanzare – Magazin Online unCHILIPIR


Inainte de a utiliza sau obtine orice materiale, informatii, servicii prin intermediul acestui magazin online, va rugam sa cititi cu atentie Termenii si Conditiile. Aceste prevederi se completeaza si cu legea 365/2002 privind comertul electronic republicata si modificata si cu OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii

Informatii administrator magazin online

Site-ul www.unCHILIPIR.ro este administrat de catre SERENA SMART BRICK SRL cu sediul in BUCURESTI

Acceptare TCGV

Administratorul va ofera accesul in magazinul online si utilizarea acestuia, sub rezerva acceptarii de catre dumneavoastra a acestor termeni si conditii. Prin accesarea, utilizarea, obtinerea sau achizitionarea oricarui produs, continut, date, materiale, informatii sau servicii prin intermediul magazinului nostru online, dumneavoastra sunteti de acord sa respectati acesti Termeni si Conditii. Administratorul isi rezerva dreptul de a completa sau modifica orice informatie din magazinul virtual fara a anunta in prealabil utilizatorii site-ului.

Drepturi de autor

Vizitatorul/Cumparatorul intelege dreptul de proprietate intelectuala si nu va descarca/utiliza continutul magazinului online unchilipir, imagini, descrieri, elemente grafice, fara acordul scris al administratorului intrucat reprezinta proprietatea administratorului, fiind aparat de legea dreptului de autor si de legile referitoare la proprietatea intelectuala si industriala.

Perfectarea contractului la distanta, valabilitate

Odata cu lansarea comenzii de pe magazinul online unchilipir, cumparatorul accepta comunicarea prin e-mail sau telefon prin care administratorul isi deruleaza activitatea.

Prezentul contract la distanta intra in vigoare in momentul confirmarii comenzii de catre administrator. Confirmarea se efectueaza verbal (telefonic) sau electronic (e-mail).
TCGV magazinului online stau la baza contractului astfel perfectat.

Administratorul nu considera sub nici o forma o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.
-Cumparatorul devine proprietarul marfii dupa confirmarea platii, in cazul platii prin OP sau card respectiv dupa efectuarea platii si semnarea documentelor de transport in cazul livrarii prin curier cu plata ramburs.

Preturi, modalitati de plata, facturare

-Preturile sunt afisate pe pagina dedicata fiecarui produs, contin TVA si nu includ cheltuielile de livrare decat daca este specificat in mod expres acest aspect sau se ofera ca si bonus pentru comenzile mari. In cazul in care pretul nu este afisat, veti avea posibilitatea de a cere o oferta iar un operator va va comunica pretul in cel mai scurt timp posibil.
-Pretul produsului comandat este cel afisat la data plasarii comenzii.
-Pretul imprimat pe factura este acelasi cu cel transmis de operatori in momentul confirmarii comenzii.
-Pretul produselor din magazinul online unchilipir poate fi diferit de cel din magazinele fizice.
Modalitatile de plata sunt disponibile pe pagina de lansare a comenzii.
-Pe baza informatiilor detinute de unchilipir si a celor furnizate de cumparator va fi emisa o factura pentru bunurile livrate. Totodata, coletul va fi insotit de documentatia prevazuta de lege pentru produsul /produsele comandat(e), dupa caz: certificat/declaratie de conformitate, certificat de garantie, instructiuni de utilizare, etc.

Stocuri

Produsele sunt disponibile in stoc. Cu toate acestea, administratorul nu poate garanta disponibilitatea produselor postate. Clientii sunt informati corect, conform termenilor si conditiilor, de disponibilitatea produselor comandate inainte de confirmarea livrarii. Rareori, pot aparea erori de comunicare in acest sens.

unCHILIPIR.TO garanteaza ca produsele livrate sunt la standardele prevazute de lege ( în forma în care provin de la parteneri) in unele cazuri cu factura/chitantasi dupa caz certificat de garantie (pentru produsele care necesita garantie). Declaram pe proprie raspundere conform prevederilor art. 5 din HG nr.1022/2002 privind regimul produselor care pot pune în pericol viata si sanatatea, securitatea muncii si protectia mediului ca produsele livrate nu pun în pericol viata, sanatatea, securitatea muncii, nu produc impact negativ asupra mediului si sunt în conformitate cu: Directivele CE 67/549/CEE si 1999/45/CE ( în conditiile respectarii manipularii, transportului si depozitarii conform Fiselor Tehnice si a Fiselor de Securitate emise de furnizor si aflate în original la sediul societatii si pe site-ul www.unCHILIPIR.ro în dreptul produselor în cauza.
Produselor comercializate le este garantata calitatea pe perioada înscrisa pe ambalaj, în conditiile respectarii prescriptiilor de depozitare si transport.
Pentru orice reclamatie sau sesizare va rugam sa ne contactati la adresa de email .

Informatii privind exercitarea dreptului de retragere

Aceste prevederi se completeaza cu legea 365/2002 privind comertul electronic republicata si modificata si cu OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii.

Politica de Retur

Conform OUG 34/2014 aveti dreptul de a va retrage din prezentul contract, fara a preciza motivele si fara a suporta penalitati în termen de 14 zile in unele cazuri 30 de zile. Perioada de retragere expira dupa 14-30 zile începând de la ziua la care intrati dumneavoastra sau o parte terta, alta decât transportatorul, indicata de dumneavoastra, în posesia fizica a produselor.

Pentru a va exercita dreptul de retragere trebuie sa ne informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract, utilizând o declaratie neechivoca, de exemplu, o scrisoare trimisa prin posta, fax sau e-mail.
În acest scop, puteti folosi modelul de retragere alaturat, folosirea lui nu este însa obligatorie.
Pentru a respecta termenul-limita de retragere este suficient sa trimiteti comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere.

Consecintele retragerii

Daca va retrageti, vom rambursa orice suma pe care am primit-o de la dumneavoastra, inclusiv costurile livrarii, cu exceptia costurilor suplimentare determinate de faptul ca ati ales alta modalitate de livrare decât cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de noi, fara întârzieri nejustificate si, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care suntem informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract. Costurile suplimentare reprezinta orice costuri (transport, livrare, diminuare a valorii produselor care rezulta din manipulari, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii calitatilor si functionarii produselor, taxe postale sau de orice alta natura) care urmeaza a fi suportate de consumator cu ocazia exercitarii dreptului de retragere. Costurile aferente serviciului de curierat nu sunt returnabile. . Vom efectua aceasta rambursare folosind aceeasi modalitate de plata ca si cea folosita pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului în care v-ati exprimat acordul expres pentru o alta modalitate de rambursare; în orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursari. Putem amâna rambursarea pâna la data la care primim înapoi produsele sau pâna la momentul la care ne-ati furnizat dovada ca ati trimis înapoi produsele, fiind valabila data cea mai apropiata.
În cazul în care ati receptionat produse în legatura cu contractul, expediati produsele sau înmânati-le direct noua în oricare dintre locatiile afisate pe pagina de Contact al site-ului www.unCHILIIR.ro , fara întârzieri nejustificate si, în orice caz, în decurs de maximum 14 zile in unele cazuri 30 de zile de la data la care ne-ati comunicat retragerea. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise înapoi înainte de expirarea perioadei de 14-30 zile.

Conditiile dreptului de retragere se aplica doar consumatorilor persoane fizice, definite in art 2, pct.1 al OUG 34/2014.
Va trebui sa suportati costul direct al returnarii produselor. Consumatorul este responsabil de integritatea produsului pana la intrarea in posesia magazinului. Costul aproximativ este estimat la maximum 10lei/kg.
Sunteti responsabil pentru diminuarea valorii produselor care rezulta din manipulari, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionarii produselor.
La solicitarea si cu acordul consumatorului, unchilipir poate recomanda cumparatorului achizitionarea altui produs de o calitate si la un pret echivalente cu cele solicitate în prima comanda. Comanda initiala va fi anulata la data confirmarii comenzii produsului/produselor ce înlocuiesc produsul initial.

Daca va gânditi sa returnati produsul, nu îl utilizati! Nu puteti utiliza produsele pe care le-ati primit, înainte de a lua o decizie cu privire la anularea contractului de vânzare-cumparare. Dreptul de retragere exista pentru a va permite sa examinati produsul asa cum ati face-o într-un magazin, nu pentru a va oferi 14-30 zile de utilizare gratuita.

Nu pot fi returnate produsele care:
· au facut obiectul unei comenzi speciale
· au fost distinct personalizate la cererea consumatorului
· au fost confectionate dupa specificatiile consumatorului (ex: nuantarea produsului in culoarea dorita de client)
· prezinta urme de lovire, deteriorare, uzura
· au fost desigilate si nu mai au ambalajul original intact, cu toate accesoriile si eticheta integre.
· sunt puse prin orice mijloc într-o stare necorespunzatoare repunerii în vânzare
Pentru produsele ridicate de catre cumparator direct din magazin, întrucât cumparatorul are posibilitatea de a verifica produsul în mod direct, nu se aplica conditiile de retur prevazute în prezenta sectiune.

unCHILIPIR va suporta cheltuielile de retur daca acesta îi este imputabil. (Produsele primite nu corespund comenzii, sunt altele decât cele solicitate prin transmiterea acesteia).

Pentru alte informatii legate de returul produselor va rugam sa ne contactati prin intermediul formularului de contact sau la adresa de email suport@unchilipir.ro .

Garantia Produselor

 Termenul de garantie pentru produsele achizitionate este de 1-12 Luni in functie de stare in care se afla produsele!Produsele achizitionate pot fi pre-utilizate, si pot prezenta urme estetice de folosinta. Personal la momentul achizitiei, sau dupa expirarea dreptului legal de Retur (in cazul livrarilor prin curier), cumparatorul confirma ca produsul este in parametrii optimi de conformitate, a fost testat in prezenta acestuia (sau anterior), este de acord cu starea tehnica/estetica in care se afla, si ca restituirea pretului achitat in baza schimbarii optiunii personale nu este acceptata . In cazul produselor electronice, uneori, pot aparea defectiuni ascunse ce nu au putut fi depistate in cadrul testelor la care au fost supuse. De asemenea, cumparatorul confirma ca in cazul aparitiei unei defectiuni, nu va putea beneficia de restituirea integrala a pretului achitat, daca de la momentul achizitiei produsului a mai adaugat urme suplimentare de uzura. Nu se considera defect display-ul care prezinta de la 1 pana la 4 pixeli defecti, conform standardului international de calitate ISO 13406-2 clasa II.

3. In cazul produselor comandate on-line si livrate prin curier, clientul beneficiaza de termenul legal 14 zile drept de retur, indiferent de motiv (la unele produse termenul se poate extinde pana la 30 de zile). Returul va fi acceptat doar daca produsele sunt returnate in aceeasi stare initiala (sigilat / fara urme suplimentare de uzura) in care au fost si achizitionate. In situatia aplicarii dreptului de retur, costurile de transport tur-retur vor ramane in sarcina cumparatorului.

4. Garantia nu acopera consumabilele (acumulatoare, baterii, cartuse, etc), decat in cazurile specificate in prealabil. Durata medie recomandata de utilizare a produselor de pe verso este de 12 Luni (sau mai mare, daca este prevazut altfel).

5. Conditiile de garantie sunt în conformitate cu O.G. 21/1992, O.G. HG140 /2021 si O.G. 174/2008, iar drepturile consumatorului reglementate prin lege nu sunt afectate in nici un fel de prezentul document. La solicitarea garantiei este necesară prezentarea produsului defect cu sigiliul care contine elementele de identificare intact (seria produsului), împreuna cu accesoriile aferente si Certificatul de Garantie aflat pe verso-ul Facturii emise. În cazul în care produsele ajung neînsotite de documente, acestea vor fi returnate solicitantului/expeditorului fără a i se solutiona reclamatia.

6. Conform H.G. 448/2005 privind deseurile de echipamente electrice si electronice, consumatorii au obligatia să nu elimine DEEEca deseuri municipale nesortate ci să le colecteze selectiv.

7. Garantia produselor nu acopera urmatoarele situatii:

a) Deteriorari termice, mecanice si plastice ale produsului datorate accidentelor, vibratiilor, socurilor mecanice, intemperiilor, neglijentei in utilizare sau a altor factori, independent de Producator/Vanzator.
b) Utilizarea produsului in conditii neadecvate (ex. Tensiune de alimentare necorespunzatoare, impamantare inexistenta sau gresita, conectare la PC fara impamantare, actiuni ale substantelor chimice, noxe, fum, praf sau contact cu lichide, etc.)
c) Utilizarea produsului in aplicatii ce necesita performante si calitati, altele decat cele oferite de clasa si scopul pentru care acest produs este destinat sau in afara specificatiilor sale tehnice;
d) Nerespectarea instructiunilor de utilizare sau instalare prevazute in manualul produsului, anexat prezentului Certificat.
e) Utilizarea de baterii, surse de alimentare sau accesorii, altele decat cele produse, aprobate sau recomandate de catre producator.
f) Defectiunile software (virusi, overclocking, schimbare de soft original).
g) Interventia neautorizata asupra produsului, (fara acceptul scris al vanzatorului), ruperea, deteriorarea sau indepartarea sigiliilor (sau etichetelor) aplicate pe produse.
h) Returul fara cauze justificate.
i) Garantia produselor de pe verso nu este transmisibila, si se asigura doar clientului indicat in cuprinsul Facturii.

Toate reclamatiile se primesc si se solutioneaza la adresa magazinului sau online, si vor fi comunicate mai departe unitatilor de service partenere. Solutionarea garantiei se face în maxim 15 zile calendaristice de la data inregistrarii acesteia. Dupa o notificare scrisa (sau apel telefonic inregistrat), clientul se obliga sa ridice produsul reparat / inlocuit intr-un termen de maxim 30 de zile calendaristice, nerespectarea acestuia ducand la reintroducerea produsului in circuitul comercial.

Obligatiile cumparatorului

sa furnizeze informatii reale, corecte si actuale despre entitatea sa atunci cand acestea i se cer, in caz contrar exista posibilitatea refuzarii comenzilor;

sa accepte solutionarea eventualelor probleme in termen de 30 de zile de la data sesizarii acestora printr-un email adresat administratorului;

sa accepte TERMENII SI CONDITIILE administratorului odata cu lansarea comenzilor si sa achite contravaloarea marfii prin metodele puse la dispozitie, la momentul transmiterii comenzii.

Obligatiile vanzatorului

-sa puna la dispozitia utilizatorilor gratuit informatii profesionale cu privire la produsele si serviciile sale. Continutul publicat in magazinul virtual are caracter orientativ. Caracteristicile produselor si documentatia tehnica aferenta acestora afisate pe site sunt puse la dispozitie de catre producatori si furnizori. Imaginile produselor sunt afisate cu titlu de prezentare. In functie de lotul in care au fost fabricate, aspectul real al produsului poate diferi.

sa contacteze clientii pentru confirmarea comenzilor, prin e-mail sau telefonic;

sa livreze produsele in cel mult 30 zile de la confirmarea livrarii, daca acestea sunt in stoc;

sa utilizeze datele personale colectate de la clienti/utilizatori in concordanta cu sectiunea POLITICA DE CONFIDENTIALITATE, parte integranta din TERMENI SI CONDITII.

Categorii Produse